Θεραπεια ουλιτιδας και περιοδοντιτιδας

Η νόσος των ούλων είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική ενόχληση, αιμορραγία και απώλεια δοντιών. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο πολλών παθήσεων, μεταξύ άλλων και των καρδιακών.

Η πρόληψη είναι η κύρια εστίασή τους, αλλά μπορούμε να θεραπεύσουμε την ασθένεια των ούλων σε οποιοδήποτε στάδιο. Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα της νόσου των ούλων, πρέπει να αναζητήσετε έγκαιρη περιοδοντική φροντίδα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.

Μέσα από τη συνήθη θεραπεία μας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποτρέψετε την ανάπτυξη των παθήσεων των ούλων.

Τα στάδια της περιοδοντικής νόσου


Στα πρώτα στάδια της ασθένειας των ούλων, τα μικρόβια συγκεντρώνονται κατά μήκος της γραμμής των ούλων, προκαλώντας ήπια φλεγμονή. Αυτή η φάση της ασθένειας των ούλων είναι γνωστή ως ουλίτιδα και είναι αναστρέψιμη. Αν όμως δεν αναζητήσετε θεραπεία, τα βακτηρίδια θα εξαπλωθούν ακόμα περισσότερο στα ούλα σας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει θύλακες που τελικά προκαλούν τα ούλα να απομακρυνθούν από τη γνάθο και τις ρίζες των δοντιών σας. Αυτό το στάδιο είναι γνωστό ως περιοδοντίτιδα, και παρόλο που δεν μπορεί να θεραπευτεί, μπορεί να ελεγχθεί με σωστή φροντίδα.

Συμπτώματα Ουλίτιδας

Εάν παρατηρήσετε ερεθισμό ούλων, ερυθρότητα ή αυξημένη οδοντική ευαισθησία, θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα οδοντιατρικό ραντεβού το συντομότερο δυνατό. Άλλα συμπτώματα της περιοδοντίτιδας περιλαμβάνουν:

  • Σημαντική ενόχληση
  • Φλεγμονή των ούλων
  • Μέτρια έως σοβαρή αιμορραγία
  • Χαλαρά δόντια
  • Δυσοσμία
  • Κακή αναπνοή

Πολλές φορές, οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να δουν τον οδοντίατρό τους για μια εξέταση και ένα καθαρισμό πέτρας.

Οι περιοδοντικές θεραπείες μας

Μέσα από τη συνήθη θεραπεία μας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αποτρέψετε την ανάπτυξη των παθήσεων των ούλων. Θα πρέπει να προγραμματίζετε ένα ραντεβού κάθε έξι μήνες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αυτής, ο οδοντίατρος θα αφαιρέσει τα βακτήρια που προκαλούν περιοδοντίτιδα. Ελέγχουμε επίσης για τα αρχικά σημάδια της ασθένειας των ούλων. Εάν διαγνώσουμε ουλίτιδα, μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί με προσεκτικό καθαρισμό και σωστή φροντίδα στο σπίτι.

Ορισμένες περιπτώσεις απαιτούν απόξεση, όπου χρησιμοποιώντας απαλές, ακριβείς τεχνικές για την ελαχιστοποίηση του πόνου καθαρίζεται η πέτρα στο βάθος των θυλάκων ες τις ρίζες των δοντιών σας, καθιστώντας πιο δύσκολη τη συσσώρευση βακτηριδίων.

Στα πιο προχωρημένα στάδια της νόσου των ούλων, μπορεί να χρειαστεί και παρέμβαση περιοδοντολόγου με χειρουργική επέμβαση στην περιοχή. Αν έχετε χάσει τα δόντια λόγω ασθένειας των ούλων, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με γέφυρες η οδοντοστοιχίες.

Η σημασία της περιοδοντικής φροντίδας

Η περιοδοντική φροντίδα είναι σημαντική για την στοματική και γενική σωματική σας υγεία. Χωρίς θεραπεία, θα μπορούσατε να υποστείτε σημαντική απώλεια δοντιών και ύφεση των ούλων. Σε σπάνιες περιπτώσεις, θα μπορούσατε ακόμη και να αναπτύξετε μια απειλητική για τη ζωή οστική μόλυνση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μέλλουσες μητέρες να αναζητούν περιοδοντική φροντίδα για να αποφευχθεί ο πρόωρος τοκετός και το χαμηλό βάρος γέννησης του βρέφους. Με την ολοκληρωμένη φροντίδα μας, μπορούμε να προστατέψουμε τα ούλα σας, το χαμόγελο και την υγεία σας.

Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα ουλίτιδας ή απλά θέλετε να προγραμματίσετε ένα καθαρισμό δοντιών, μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε ένα νέο κεφάλαιο για την υγεία του στόματος σας.