Θεραπεια Τερηδονας με αισθητικες εμφραξεις Ρητινης

Οι σύνθετες ρητίνες ή οι εμφράξεις στο χρώμα των δοντιών παρέχουν καλή ανθεκτικότητα και αντοχή στη θραύση σε μικρά έως μεσαίου μεγέθους σφραγίσματα που πρέπει να αντέχουν σε μέτρια πίεση από τη συνεχή τάση της μάσησης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε μπροστινά είτε σε οπίσθια δόντια. Είναι μια καλή επιλογή για αυτούς που επιθυμούν να είναι πιο φυσικές οι εμφράξεις τους.

Τα λευκά σφραγίσματα (εμφράξεις ρητίνης) κοστίζουν περισσότερο από το αμάλγαμα αλλά δεν είναι τοξικά όπως είναι το αμάλγαμα (ασημένιο σφράγισμα) για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Χρειάζεται γενικά περισσότερος χρόνος για την τοποθέτηση ενός λευκού σφραγίσματος από ό,τι για ένα μεταλλικό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σύνθετα σφραγίσματα απαιτούν το δόντι να διατηρείται καθαρό και στεγνό όσο γεμίζει η κοιλότητα όσο και γιατί πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη ακολουθία στη χρήση των υλικών προετοιμασίας για την τοποθέτηση μιας λευκής έμφραξης. Η συγκόλληση στο δόντι γίνεται με χημική επεξεργασία του δοντιού. Σε μια κοινωνία επικεντρωμένη σε ένα λευκό, λαμπερό χαμόγελο, οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν εμφράξεις που συνδυάζονται με το φυσικό χρώμα των δοντιών τους.

Μια έμφραξη είναι ένα τεχνητό υλικό που αναπληρώνει την χαμένη οδοντική ουσία λόγω τερηδόνας. Ένα τεχνητό υλικό δεν τερηδονίζεται. Το δόντι όμως γύρω από το σφράγισμα εξακολουθεί να κινδυνεύει από τερηδόνα στο μέλλον λόγω ελλιπούς υγιεινής.
Η πρόληψη είναι το καλύτερο μετρό αποφυγής εμφράξεων. Μπορείτε να μειώσετε δραματικά τον κίνδυνο δευτερογενούς τερηδόνας και άλλων οδοντικών ασθενειών η να διατηρήσετε περισσότερο χρονικό διάστημα τις εμφράξεις σας σε αρίστη κατάσταση, απλά:

  • βουρτσίζοντας τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με οδοντόπαστα φθορίου
  • με οδοντικό νήμα
  • με μια ισορροπημένη διατροφή
  • με τακτικό καθαρισμό από τον οδοντίατρο